The Clear Wheeling Nrlda'S - The Kolkol Of Champions.

Att vara själv


När man ska flytta hemifrån

När man ska flytta hemifrån så lär man sig så otroligt mycket. Det finns så mycket som man kanske inte direkt lägger märke till hemma. Det finns så mycket som ens föräldrar gör som man ofta missar och bara tar för givet. Till exempel så är det helt magiskt att ett par smutsiga kläder läggs i en tvättkorg och sedan magiskt landar i ens garderob. Man tänker inte alltid på att det faktiskt tar nästan över en timme att tvätta, torka och vika ihop kläder. Man tar det nästan för givet. 

Man tänker inte alltid heller på hur mycket saker det egentligen är som man måste köpa in. Man tänker kanske att det bara behövs en soffa, en säng, stolar och bord att äta vid. Men det är sådana där smågrejer som man tar för givet och inte heller tänker på. Tallrikar, bestick och kastruller. Det är något som man måste köpa hem, det är inte något som kommer med lägenheten. Sen måste man tänka på förvaring. Var ska allt man äger och har ta vägen? Flyttar man hemifrån vill man ju kanske ta med sig så mycket minnen som möjligt. Men allt det där ska ju få plats i en liten, liten lägenhet, inte ett stort hus som du kanske bott i innan. 

Sedan kommer man till det som för de flesta kanske är som jobbigast. Att vara ensam. Är man van vid att ha en hel familj runt en så blir det en stor omställning att helt plötsligt spendera en massa timmar för sig själv. Visst kan man bjuda hem hur många kompisar man vill utan ens föräldrars tillstånd. Men det känns ändå i början väldigt ovant att få bestämma allting för sig själv men också att vara helt för sig själv.